Twee prachtige , drukbezochte infomiddagen.

De Kinderboekenweek 2017 hebben we afgesloten met een boekruilmarkt.

 

Vandaag hebben de leerlingen een presentatie gehad van Theo Brouwer, dirigent van het Frysk jeugdorkest over hun programma: Cool Classic Concert Tour!
Het was een mooie kans voor de leerlingen om kennis te maken met klassieke muziek, en met jonge mensen die daar hun hobby van gemaakt hebben.

Het programma was:

  • 45 minuten presentatie voor de groepen 4 t/m 8 waar kinderen ook instrumenten konden uitproberen

  • een kortere presentatie met filmpje

Op zaterdag 14 oktober wordt er in Kunstencentrum Atrium een meespeeldag voor kinderen die minimaal een jaar les hebben op een instrument uit een symfonieorkest ( blokfluiten zijn ook welkom) georganiseerd.
Die avond geven deze leerlingen een gratis concert (alle leerlingen hebben hiervoor een Silvercard ontvangen) in Theater Sneek samen met het Frysk Jeugd Orkest!

Voorafgaand aan het concert is er een muziekmarkt waar alle kinderen de verschillende muziekinstrumenten uit het symfonieorkest mogen uitproberen.

Het thema van de kinderboekenweek dit jaar was: 'gruwelijk eng'. We zijn begonnen met het openingslied op het plein. Daarna zijn alle kinderen naar binnen gegaan en was er voor iedere groep een verrassing. De kinderen mochten in het speellokaal kijken naar een mevrouw met 'gruwelijk enge' beesten.

Als eerste haalde ze een slang uit een box. Niet alle kinderen wisten wat er komen zou, dus dit was best wel even schrikken en ook wel spannend. De kinderen mochten allemaal voelen aan de slang. Na de slang waren de kinderen erg enthousiast en ook benieuwd of er nog meer beesten mee waren.

Het volgende beest dat ze uit de box haalde was een baardagaam. Deze was erg rustig en daardoor ook goed te 'aaien'.

In groep 3 & 4 kwamen na de pauze nog 5 studenten van de Friese Poort voorlezen over heksje Lilly en hebben de kinderen een piratenhoed gemaakt. Wat een leuke start van de Kinderboekenweek!!

De kinderen hebben ook nog een miljoenpoot, een schorpioen en een vogelspin gezien. Die konden ze niet aanraken omdat ze in bakjes moesten blijven.

Woensdag 11 oktober heeft Carin Bekema van de Bibliotheken Mar en Fean in alle groepen een bezoek gebracht...