Pykje Fjouwer - de hoofdrolspeler uit het gelijknamige boek - is een Grutto-kuikentje. Het verhaal van Pykje Fjouwer is een ode aan het Friese landschap met aandacht voor weidevogels, boerderijdieren, bloemen, kruiden en insecten.

 

Dinsdagochtend 29 mei ging groep 1 & 2 met z'n allen naar het Zwettebos in Sneek. We kregen eerst uitleg over Pykje Fjouwer en de kinderen wisten ook al wat te vertellen. In 10 groepjes mochten we allemaal spelletjes doen over de natuur en Pykje Fjouwer. Per onderdeel kregen de kinderen een rugtas mee en na afloop een stempel op de stempelkaart.

 

De kinderen hebben gevoeld hoe grind, zand, gras en water onder onze voeten voelt. De kinderen mochten met een blinddoek voor aan verschillende potjes ruiken met onder andere paardenpoep, kruiden en hooi. In het gras groeien allemaal mooie soorten bloemen, die ze mochten plukken en op een papiertje plakken voor een prachtig natuurlijk schilderij. Ze hebben ook verschillende vogels nagedaan. Na afloop van alle spelletjes zijn we weer in auto's naar Ysbrechtum gegaan. 

 

Het was zeer leerzaam en interessant voor zowel de kinderen als de ouders, voor herhaling vatbaar!

 

Overzicht vakanties en vrije dagen schooljaar 2018-2019.

Maandag 28 mei zijn alle leerlingen die die hebben meegedaan aan het praktisch verkeersexamen geslaagd!!!!

25 mei is de datum dat de nieuwe wet van kracht wordt rondom privacy, de zgn. Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG.

Alle scholen van Odyssee zijn er klaar voor.

Dinsdag 22 mei zijn de groepen 1 en 2 met een aantal ouders ’s morgens vroeg vertrokken naar De Naturij te Drachten. Hier aangekomen mochten de kinderen eerst spelen in de grote speeltuin. Hier konden de kinderen zich prima vermaken. Vervolgens werden de kinderen in groepjes bij elkaar geroepen en mochten ze een huifkartocht maken door het park. Ondertussen kregen de kinderen drinken met een stuk ontbijtkoek. Het was om te smullen. Hierna werden de kinderen verdeeld in groepjes en gingen ze samen met de ouders opdrachten maken in het park. De opdrachten gingen over de dieren die ze in de kinderboerderij tegen kwamen. Welke geluiden maken ze, hoeveel poten heeft het dier… Verder mochten de kinderen de dieren zelf voederen. Dit vonden ze ontzettend leuk, maar ook wel een beetje spannend. Onderweg kwamen ze nog een kabelbaan en een speeltuintje tegen waar de kinderen graag wilden spelen. Na deze speurtocht gingen we aan tafel en stond er wat lekkers voor ons klaar. We kregen patatjes met chocomel of fristi en fruit als toetje.

In de middag mochten de kinderen zelf kiezen waar ze wilden spelen als ze maar in de buurt van het verzamelpunt bleven. Sommigen wilden naar het overdekte speelparadijs en anderen wilden met het mooie weer liever buiten in de speeltuin spelen. Ook konden ze nog een kijkje nemen in het reptielenhuis waar slangen, leguanen, griezelige vogelspinnen en andere insecten waren te bewonderen. Verder was er nog even tijd om te klimmen en klauteren met de geitjes. De tijd vloog voorbij en voordat we het door hadden was het alweer tijd om naar huis te gaan. Na afloop werd nog een fotomomentje ingelast en kregen de kinderen een lekker ijsje. Al met al heeft iedereen zich prima vermaakt. Het was een zeer geslaagde dag!