"Wij trekken aan de bel!"

Op woensdag 21 maart 2018 vindt de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel' plaats. Ook wij doen weer mee!

Op die dag maken de leerlingen één minuut lang samen kabaal op het schoolplein met onder meer toeters en trommels. Zo vragen ze aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Dat zijn er meer dan 23 miljoen.

 

Van de kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden gaat 90% niet naar school. Hoe dat komt? De school is te ver of niet toegankelijk voor hen. Ze worden geweigerd of weggestuurd. Leerkrachten willen of kunnen hun geen lesgeven. Speciaal lesmateriaal is er niet. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school.

Om kinderen met een handicap zich te laten ontwikkelen is onderwijs van groot belang. Daarvoor moeten scholen toegankelijk zijn. Liliana Fonds investeren daarom in voorzieningen, leermiddelen en onderwijstraining. Elk jaar gaan ruim 40.000 kinderen met hulp van het Liliane Fonds naar school.

 

'Wij trekken aan de bel' is een speelse actie met een serieuze ondertoon. Hoe meer kinderen/scholen meedoen, hoe luider de boodschap.

Daarom beginnen wij onze jaarlijkse Himmeldei met veel lawaai op het schoolplein!

U komt toch ook kijken en luisteren?