Woensdag 27 juni was er op de Epemaskoalle de Verkeersflits. De hele ochtend had iedere groep een ander programma. De lessen werden gegeven door verschillende gastdocenten die werkzaam zijn bij verkeersveiligheid.

 

De kinderen uit groep 1 en 2 kregen les in de klas en op het plein leerden ze oversteken.

Groep 3 en 4 deed in het speellokaal een VVN verkeersspel en op het plein mochten ze een parcours afleggen op de fiets.

 

Groep 5 en 6 kreeg les over de kruispunten en ze mochten  naar de tractor om te leren wat een dode hoek is.

 

Groep 7 en 8 maakte kennis met Traffic Skills, een VVN les in de klas en verschillende opdrachten bij het dorpshuis.

 

Een hele leerzame en geslaagde ochtend.

Van 20 t/m 22 juni zijn groep 7 en 8 op schoolkamp geweest naar Ameland.

Op deze 3-daagse expeditie zijn weer prachtige en onvergetelijke momenten beleefd onder het gezag van kampleiding "The Birds".

Alle kinderen kregen een fiets bij aankomst en hier is, ondanks de ontzettend harde wind, regelmatig gebruik van gemaakt op het eiland. Als eerste activiteit werd er naar Nes gefietst, waar de kinderen zelf even de winkelstraten mochten verkennen.

Vervolgens werd er in groepjes een foto-puzzeltocht afgewerkt van Nes naar Buren, waar uiteindelijk kampeerboerderij Zonnedauw op hen stond te wachten.

Na het indelen van de slaapkamers werden er leuke spellen gespeeld zoals vlagveroveren in het duinlandschap en sporten op het naastgelegen speelveld.

's Avonds werd er heerlijk gebarbecued en werd er voor het slapen gaan nog het spel Nightline gespeeld.

p donderdag is er onder andere een bezoek gebracht aan het Natuurcentrum om vervolgens door te fietsen naar strand. Nadat iedereen flink was gezandstraald stond er een heerlijke kop chocolademelk met slagroom voor ze klaar in het restaurant. Ook op deze dag werd er vooral gespeeld in de duinen met onder andere hun favoriete spellen vlagveroveren en levend stratego.

's Avonds werd er pasta gegeten en was het daarna tijd voor de bonte avond, waar een aantal prachtige acts werden vertoond.

Op vrijdag werd er, na het opruimen van de groepsaccommodatie, afgesloten met patat bij de plaatselijke snackbar. Hierna werden alle fietsen weer ingeleverd bij de fietsverhuur en was het, na een flinke vertraging, tijd om op de boot te stappen richting Holwerd.

Hier stonden de ouders te wachten om hun uiterst voldane en zeer vermoeide kinderen weer mee terug te nemen naar Ysbrechtum.

Er wordt teruggekeken op een fantastisch en onvergetelijk kamp!

 

Nederland is een echt waterland, kinderen leren op jonge leeftijd zwemmen voor hun eigen veiligheid. Om kinderen zwemvaardig te houden is het van belang dat kinderen ook na hun zwemdiploma af en toe blijven zwemmen.

Om kinderen op een leuke manier te laten werken aan hun zwemvaardigheid organiseert Neptunia ´24 van 1 t/m 5 oktober 2018 de Zwem4daagse in Sneek.

 

Woensdag 20 juni hebben de kinderen van groep 4 een optreden gegeven in het Theater. Ze hebben sinds begin dit schooljaar elke twee weken muziekles gehad. Hier hebben ze verschillende dingen geleerd: ritmes herkennen en klappen, noten lezen, toonhoogtes en hebben ze verschillende liedjes gezongen. Ook hebben ze gespeeld op een klokkenspel en gitaar.

Tijdens het optreden in het Theater konden de kinderen aan hun familie laten zien en horen wat ze hebben geleerd. Wat hebben ze het fantastisch gedaan, super!

Dinsdagmorgen, 15 maart, hebben we genoten van de voorstelling op school over afval in de natuur.

 

Het meisje Fladdertje zag in het bos allemaal troep liggen.

Alle dieren hadden daar last van en met z'n allen hebben we het bbos opgeruimd en het afval gesorteerd.

We kregen zo weer een mooi en schoon bos.

Alle dieren en natuurlijk ook Flddertje waren blij.

We vierden aan het einde dan ook een mooi feestje. Dansen in het bos.

 

We hebben geleerd wat afval in de natuur kan doen en dat je zuinig moet zijn op onze dieren en planten.

We ruimen dus in het vervolg alle troep op!