De Nationale Voorleesdagen 2018


De Nationale Voorleesdagen 2018 starten ook dit jaar groots met Het Nationale Voorleesontbijt, waar basisscholen, bibliotheken peuterspeelzalen en kinderdagverblijven massaal aan meedoen. Centraal tijdens dit ontbijt staat het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt.

 

                                   

Prentenboek van het Jaar en Prentenboek TopTien 2018

Het Prentenboek van het Jaar wordt jaarlijks in april gekozen. Een jury van bibliothecarissen kiest uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar. Het belangrijkste criterium is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.

 

Ssst! De tijgerslaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2017, die de Prentenboek TopTien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan deze tien prentenboeken centraal.

Bekijk de Prentenboek TopTien op: www.denationalevoorleesdagen.nl

 

Het voorleesontbijt op de Epemaskoalle vindt dit jaar plaats op woensdag 31 januari.

(Het voorleesontbijt is dus niet op woensdag 24 januari maar op woensdag 31 januari omdat door ziekte de organisatie hiervan is blijven liggen.)