De Nationale Waterdag bij het Woudagemaal

 

In het kader van de herdenking van de watersnoodramp in 1953 organiseert het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer op vrijdag 2 februari een speciaal programma voor scholieren in het kader van de Nationale Waterdag aan de hand van het verhaal van een ooggetuige, vertoning deel van de watersnoodrampfilm, het spelen van het zolderspel en een rondleiding door het gemaal met het oog op waterbeheer.

Tijdens deze Nationale Waterdag, vertellen we landelijk de Verhalen over Water: over watersnoden en hoe wij ons daar in Nederland tegen wapenen. Een dag van bewustwording en vooruitkijken.

Op 1 februari 1953 werd Nederland getroffen door één van de grootste overstromingen in de nationale geschiedenis. Precies 65 jaar later, op 1 februari 2018, staan we samen stil. We reflecteren op de gebeurtenissen van '53, herdenken hen die ons zijn ontvallen en hebben oor voor de verhalen van ooggetuigen.

 

Iedereen die herinneringen heeft aan de watersnoodramp of die meer wil weten over die bewuste nacht van 31 januari op 1 februari 1953 is op 2 februari vanaf 10.00 uur van harte welkom in Lemmer.

Ria Geluk, ooggetuige van de ramp en oprichtster van het Watersnoodmuseum zal deze dag in het bezoekerscentrum van het Woudagemaal zijn om haar verhaal te doen. 

Tevens staan alle rondleidingen door het gemaal op vrijdag 2 februari in het teken van Waterbeheer en Waterveiligheid.


Graag tot ziens tijdens de Nationale Waterdag in Lemmer!

 

Openingstijden op 2 februari:

10.00 - 17.00 uur

 

PDF DocumentPoster Nationale waterdag.pdf