Wat hebben een mooie Kinderboekenweek gehad! Voor altijd jong, was het thema dit jaar. We begonnen vorige week woensdag met een spectaculaire opening van de kinderen en danser Benediction. Alle juffen waren verkleed als oma, en meester was omgetoverd tot een oude opa.

Na deze feestelijke opening zijn de kinderen de afgelopen week in de eigen groepen bezig geweest. Er is geknutseld, gepuzzeld, gelezen. En in verschillende groepen zijn opa's en oma's en pakes en beppes langs geweest om iets te laten zien, iets te laten horen of iets te vertellen.

Dinsdagmiddag was het spelletjesmiddag. Wat hebben we veel opa's en oma's, pakes en beppes gezien. En wat was het geslaagd. De kinderen en leerkrachten hebben genoten en wij hopen de opa's, oma's, pakes en beppes ook.

Woensdagochtend zijn we in een lange stoet met alle groepen naar de Ielânen geweest. Daar zaten de bewoners al op ons te wachten. We hebben eerst het lied van de Kinderboekenweek gezongen. Daarna heeft meester Alwin met zijn gitaar verschillende liedjes gezongen die zowel de bewoners als de kinderen mee hebben gezongen. Alweer een geslaagde ochtend.

De Kinderboekenweek hebben we afgesloten met een boekenruilbeurs. Heel veel kinderboeken gingen weer met een nieuwe eigenaar naar huis.

 

Donderdag 13 oktober hebben de kinderen van groep 7 en 8 les gekregen in het werken met de 3d-printer. Deze gastles werd verzorgd door dhr. Arnold Jager, vader van Roelof en Hidde...

In de bibliotheek te Sneek zijn in de herfstvakantie verschillende activiteiten.

* Schilderworkshop voor kinderen Sneek...

* Spelmiddag Fiep! in Bibliotheek Sneek...

* Doe mee met de Biebquiz...

Twee prachtige, drukbezochte infomiddagen.

Kinderen vertellen hun ouders wat ze dagelijks doen in hun groep. Enthousiaste ambassadeurs.

Wanneer je afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen inlevert bij een van de milieustraten van Súdwest-Fryslân kun je daarmee de Voedselbanken in Súdwest-Fryslân ondersteunen...