In deze laatste week staan er nog een aantal leuke activiteiten gepland.

 

 

 

 

 

 

 

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat er gestart is met het verbeteren van ons schoolplein.

Op vrijdag 14 juli zijn groep 3/4/5 naar de kinderboerderij geweest. Dit om de verjaardag van juf Henriëtte en juf Petra te vieren. We hebben veel dieren gezien, en de geitjes konden we aaien. Het blote voetenpad, springkussen en de speeltuin waren erg leuk. Ook hadden we nog een lekkere traktatie van Antje-Lotte want die was ook jarig. Het was een gezellige ochtend!

Donderdag 13 juli kwamen de kinderen van de Epemaskoalle op bedrijfsbezoek bij Bijlsma Hijs- en Heftechniek. 

De kinderen werden welkom geheten door Ulco Stoffelsma en Bart de Jong van Bijlsma Hijs- en Heftechiek. Na het nuttigen van limonade en een overheerlijke koek volgde een powerpoint presentatie over de werkzaamheden binnen het bedrijf. In ‘Jip en Janneke’ taal werd uitgelegd hoe het traject voor het bouwen van een kraan werkt. Ook de onderdelen, nazorg en veiligheid werd onder de loep genomen. De heren van Bijlsma legden de koppeling met de werkzaamheden binnen het bedrijfsleven feilloos met de werkjes die de kinderen op school zoal te doen krijgen. De interactie was fantastisch en er werden dan ook ruimschoots vragen gesteld door de kinderen.

 

Na het onderverdelen in 2 groepen werd een rondleiding gegeven door het bedrijf.

Zo werd de hal bezocht waar de keuringen plaatsvinden. Aandachtig aanschouwden de kinderen hoe een ketting als een soort elastiekje in de trekbank werd opgerekt. De keurmeester vertelde wanneer een ketting betrouwbaar bevonden werd en wanneer en waarom een ketting afgekeurd werd. Geen moment verloren de kinderen hun aandacht. 

De weg vervolgde zich naar de grote hal waar drie grote Eagle kranen gebouwd werden, die vrachtwagen cabines bij Scania gaan verplaatsen. Hier volgde uitleg waar de monteurs op dat moment mee bezig waren en werd er terugkoppeling naar de powerpoint presentatie en de werkjes van school gegeven. 

De ontwerp afdeling, administratie, afdeling verkoop en planning werd bezocht en de directie stoel moest uiteraard even getest worden! Hoe voelt dat nou om daar te mogen zitten? En wat doet een directeur nou eigenlijk precies voor werk?

 

Uiteindelijk mochten de kinderen naar de hal waar een grote bovenloop kraan met takel op ze hing te wachten. Jawel , ze mochten zelf een kraan besturen! Maar eerst moest er nog even gegokt worden… hoeveel schalmen bevinden zich aan deze kettingen in de kist? De kinderen waren druk in overleg en er moest natuurlijk even gevoeld worden hoe zwaar die kettingen wel niet zijn!

 

Eindelijk was het moment daar en mochten de kinderen zelf ervaren hoe het is om een kraan te besturen. En dat deden ze geweldig goed! Ze mochten allemaal wel vakantiewerk bij Bijlsma komen doen! 

Na een 2 uur durend programma was het tijd voor de afsluiting. In de kantine werd bekent gemaakt wie er het dichts bij de schalmen in de buurt zat met het genoteerde aantal. Janiek van Dam was de gelukkige winnaar en ontving een prachtige rugtas met leuke geschenken van Bijlsma. 

Ook de overige kinderen ontvingen een goodie bag met pen, pet, sleutelhanger , magazine Transporteur (leesvoer voor de ouders) en een heerlijke kitkat.

 

Met de pet op, moest er uiteraard nog een groepsfoto voor het pand gemaakt worden als herinnering aan een leerzame, maar vooral gezellige ochtend in Joure!

Afgelopen woensdag 12 juli hadden de groep 6, 7 en 8 een gastles van Evelyn Verburgh.

Zij is mediacoach en begeleidt ouders, kinderen, jongeren, leerkrachten en professionele opvoeders bij het omgaan met media van vandaag de dag.

De kinderen hadden er veel zin in.

Ze hebben heel open gepraat over de wereld van internet en sociale media en de rol die ze daar zelf in spelen.

Veel enthousiasme tijdens de opdrachten.

Veel meer informatie kunt u vinden op de facebookpagina van Vitamine Eef en op de website www.vitamine-eef.nl