Naar de Activiteitenboerderij

Woensdagmorgen 5 april zijn groep 3 en groep 5 naar de Activiteitenboerderij in Rohel geweest. Groep 3 mocht eerst samen met de boerin een kijkje nemen in de boerderij. We mochten bij 8 pasgeboren biggetjes kijken, de varkens voeren met chips en de koeien, kalfjes en de 2 stieren voeren. Iedereen mocht een klein lammetje even op z'n arm houden en samen hebben we 3 schapen met lammetjes vanuit de stal naar het weiland gebracht. Bij de kippen en de haan vertelde de boerin over het voer en de verschillende eieren. Na het fruiteten zijn we met Rommert van de vogelwacht het weiland ingegaan. Daar hebben we vele vogels gezien en een nest met 3 kievietseieren en 2 nesten met eendeneieren. Een hele leuke en leerzame ochtend, met prachtig weer. Met dank aan de rijders/begeleiders.

 

Woensdagmorgen 12 april ging groep 4 naar de activiteitenboerderij in Rohel. De groep werd in 2 groepen verdeeld. De eerste groep ging meteen het weiland in. Hier is gekeken naar alles wat er in het weiland kan groeien. Omdat het een biologische boerderij was werd er geen kunstmest gebruikt, waardoor er ook allerlei planten en kruiden konden groeien. We hebben o.a. de bloemetjes van de Dovenetel gegeten. Ook hebben we een nest met eieren van de wilde eend gezien en een nest met eieren van de Kievit. 

De andere groep kreeg eerst een rondleiding door de boerderij. We begonnen in de jongveestal. Daar waren biggetjes en lammetjes en ook grote varkens en schapen. De eerste groep heeft de lammetjes een fles gegeven. De tweede groep heeft de lammetjes vastgehouden.

We hebben nog bij de koeien gekeken. Deze koeien worden gebruikt voor het vlees. De kalfjes stonden ook nog bij de moeder en konden daar drinken.  

Het was een koude, maar vooral erg leuke en leerzame ochtend.