De 3e Noordelijke Stripmanifestatie in Leeuwarden

Dit jaar wordt de derde Noordelijke stripmanifestatie gehouden. In 2014 en 2015 vond dit evenement plaats in Drachten. Het tweejaarlijkse terugkerende gebeuren heeft in Leeuwarden een nieuwe locatie gekozen. In stadsschouwburg de Harmonie gaan op 2 en 3 juni a.s. de deuren open voor alle stripliefhebbers en bezoekers die kennis willen maken met het getekende beeld.

 

Een groot aantal tekenaars laten hun talenten zien en op verzoek wordt er gesigneerd en een tekening gemaakt voor de belangstellenden. Verschillende stijlen en stromingen zijn te bewonderen. Zo zijn er bekende stripfiguren als Donald Duck, Bommel en Tom Poes, die tot leven komen op papier. Agent 327, January Jones, Max Miller, Sus en Sas, Claire, Sjors en Sjimmie, Storm en vele anderen passeren de revue.

 

Tientallen standhouders bieden hun waren aan. Stripalbums, boeken, t shirts, merchandise, verzamelobjecten. Uitgeverijen laten de nieuwste uitgaves zien en bieden bestaande edities aan. Verzamelaars laten mensen kennis maken met hun hobby. Verenigingen met een specifieke interesse introduceren zich.

 

De jeugd staat centraal. Door te kiezen voor het thema Marvel helden en DC comics helden hoopt de organisatie hen warm te maken voor een bezoek. Speciale programmaonderdelen zijn toegespitst op de jeugdige bezoeker. Interactie is gepland in de vorm van wedstrijden, workshop, games en het tekenen met elkaar van een reuze stripverhaal.

 

Ander programma onderdelen zijn gepland voor de oudere bezoeker. Een kennisstrijd tussen tekenaars en stripliefhebbers. Kennis maken met het talent van scenario schrijver door middel van een interview met negen gerenommeerde schrijvers. O.a. Martin Lodewijk(agent 327 e.a.), Frank Jonker(Donald Duck e.a.),Eric Hercules(Elsje e.a.).

 

Het onderdeel cosplay is vertegenwoordigd. Personen die verkleed zijn gebaseerd op fantasie figuren. Marvel helden en de fantasie dieren Fursuiters.

 

Op vrijdag 2 juni start de stripmanifestatie om 12.00 uur en sluit om 18.00 uur Zaterdag 3 juni begint om 10.00 uur en houdt op om 16.00 uur.

 

Jeugd tussen vier jaar en twaalf jaar betalen een entree van € 1,00 Kinderen tot vier jaar gratis.

 

Jeugd die deel neemt aan de verkleedwedstrijd hebben gratis toegang.

 

Volwassen betalen voor een entreebewijs € 5,00.

 

WELKOM ALLEMAAL.