Vrijdag 21 april zijn voor de 5e keer de koningsspelen gehouden. Op de Epemaskoalle zijn we begonnen met een heerlijk ontbijt in de klas. Om 9.00 uur zijn we met z'n allen naar het sportveld gegaan om de Koningsspelen met het koningslied 'Okido!' te openen.

Alle kinderen zijn om 9.30 uur gestart met de spellen, om het kwartier werd er gewisseld.

Na vier activiteiten was er een pauzemoment waarbij de kinderen door de AC-mensen getrakteerd werden op limonade en een stuk koek. De limonade zat dit jaar in een heuse limonadekoe, ze mochten zelf de limonade eruit “melken”.

Na afloop van alle acht spellen werd er gezamenlijk opgeruimd en genoot iedereen daarna van een heerlijk ijsje.

 

Met hulp van vele fanatieke ouders en de moeders van de AC, kijken wij terug op zeer geslaagde Koningsspelen!

 

Dit jaar organiseren de Buurtsportcoaches weer het Straatvoetbaltoernooi... 

Groep 1-2

De kinderen gingen samen met de Paashaas eieren zoeken rondom de school!
De paashaas heeft de eieren eerst verstopt en daarna gingen de kinderen van groep 1 en 2 de paaseieren zoeken. Het was ontzettend leuk! We bedanken natuurlijk de Paashaas voor zijn komst naar de Epemaskoalle!

Groep 3-4a

Vanmorgen zijn we in onze groep de dag begonnen met eieren zoeken op en rond het schoolplein. Gelukkig was er voor iedereen een heerlijk chocolade paasei.

 

Groep 4b-5

‘s Middag hadden we paasmiddag!

Juf Silke had chocolade-eieren verstopt en de kinderen uit groep 4b-5 mochten ze gaan zoeken.

Aan het eind hebben we ze lekker opgegeten.

 

De schooldag werd afgesloten met het eierenspel Eitje Tik…wie houdt zijn ei het langste heel?

Dit was een zeer geslaagde activiteit met de hele school!

Frits uit groep 1 werd tweede en Rick uit groep 8 eerste! 

Op donderdag 13 april zijn de kinderen van groep 7b/8 op excursie geweest naar het Mirnser Klif.

Dit was een vervolg op de gastles die een week eerder in de klas werd aangeboden.

"Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties."

 

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van oorlog en onderdrukking.

 

Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende niet dat een einde kwam aan oorlog in de wereld. Nog dagelijks lijden mensen onder gewapende conflicten en de schending van mensenrechten. Op veel plaatsen ter wereld moeten mensen dagelijks vechten voor hun bestaan. 5 mei is daarom óók de dag waarop we ons bezinnen op onvrijheid elders in de wereld.