Op woensdag 13 juni was er weer de jaarlijkse Epemaskoalle kaatsparij.
Een prachtige kaatsmiddag...
Met als Winnaars:
Groep 3 t/m 5: Lars Zeldenrust & Raoul Zijlstra
Groep 6 t/m 8: Elise Zijlstra, Iris Broersma & Gerrie Oostra

 

Ook hier was een samenwerking tussen de BSM studenten van het Bogerman en de Epemaskoalle. Een viertal studenten heeft fanatiek geassisteerd bij de Epema kaatspartij.

 

KV Yn'e Flecht..bedankt voor jullie ondersteuning en een ieder die vanmiddag geholpen heeft...heel hartelijk dankt!

 

Vrijdag 8 juni organiseerden leerlingen van het Bogerman, met gym als examenvak, Bewegen, Sport en Maatschappij speciaal voor de leerlingen van de Epemaskoalle voor de tweede keer een atletiek clinic. Deze activiteit was op het Schutterveld op de echte atletiekbaan.  
Het programma werd iets ingekort vanwege het weer, gelukkig kwamen we droog op school aan. Binnenkort krijgen de leerlingen hun persoonlijke diploma uitgereikt van de BSM studenten van het Bogerman.

Het was weer een groot succes!

Wat een toppers! 
75 wandelaars van de Epemaskoalle hebben dit jaar mee gedaan aan de Avondvierdaagse.
En allemaal hebben ze het gehaald!

Gefeliciteerd!

Op donderdag 7 juni hadden de kinderen van groep 8 hun ehbo-examen. Na eerst 7 weken lang iedere donderdag 1,5 uur te hebben geoefend, mochten de kinderen nu laten zien wat ze in deze training allemaal hadden geleerd...

Woensdag 6 juni mocht groep 1-2 op kraamvisite bij de lammetjes van de schaapskudde "De Drifters". 's Ochtends in de auto naar Scharnegoutum, waar de schapen in een kudde op het grasland weiden. De schaapsherder Eva en haar hond Jacky stonden ons al op te wachten. We liepen met zijn allen richting de kudde waarbij onderweg quizvragen werden gesteld: hoe heten de mannetjes en vrouwtjesschapen, kun je de ogen van het schaap herkennen, wat voor geluid maakt een schaap en waaruit drinkt een lammetje (het antwoord van één van de kinderen: een luier! Prachtig). 

 

Toen we alles te weten waren gekomen over schapen en lammetjes kwamen we in in het grasland terecht. De kinderen mochten samen met Jacky de kudde schapen naar hun "hok" proberen de brengen. In kleine groepjes mochten de kinderen vervolgens het hok in, de schapen aaien en zelfs een lammetje op schoot! De andere kinderen konden in de tussentijd met Jacky voetballen. Het was een prachtige dag, Jacky zocht daarom geregeld verkoeling in de sloot. 

 

Voor Germ was er een bekend lammetje in de kudde: Meisje. Zij is afgelopen winter op de boerderij van Germ geboren, waar de kudde overwinterde.  Meisje is heerlijk geknuffeld en geaaid door Germ.  Na 1,5 uur weer richting Ysbrechtum, dankjewel Eva en Jacky voor de leuke en leerzame ochtend!