Op woensdag 14 juni was er weer de jaarlijkse Epemaskoalle kaatsparij.
Een prachtige kaatsmiddag...
Met als Winnaars:
Groep 3 t/m 5: Steffan Overzet & Annalin Franckena
Groep 6 t/m 8: Roef Bekker, Meike Bootsma & Janiek van Dam

KV Yn'e Flecht..bedankt voor jullie ondersteuning en een ieder die vanmiddag geholpen heeft...heel hartelijk dankt!

Van woensdag 7 t/m vrijdag 9 juni zijn de kinderen van groep 7 en 8 op schoolkamp geweest naar Kraggenburg. In de prachtige locatie Appelhof en in een zeer mooie omgeving hebben de kinderen zich heel erg vermaakt. Vanwege het slechte weer tot in de middag zijn er woensdag vooral veel binnen- en korte buitenactiviteiten gedaan en werd de dag afgesloten met een heerlijke barbecue en een kampvuur. Donderdag was het de gehele dag droog en zijn ze naar het park De Wildste Tuin in Netl geweest. Hier konden ze spelen en zwemmen en werd er vlagveroveren in de mooie natuur gespeeld. 's Avonds werd er een heerlijk pastabuffet verzorgd en kon hierna de bonte avond in gang worden gezet. Deze actieve dag werd uiteindelijk afgesloten met een nachtwandeling en een kampvuur. Vrijdag regende het weer volop en kregen de kinderen patat nadat ze samen eerst alles weer netjes hadden ingepakt en opgeruimd. Om 14.15 uur werd iedereen door ouders en leerkrachten ontvangen op school en gingen de kampgangers vervolgens weer naar huis om bij te komen van alle indrukken en activiteiten. Er zal door de kinderen en het begeleidingsteam worden terug gekeken op een fantastisch schoolkamp. 

6 juni was het zover. De groepen 3.4,5 en 6 gingen op schoolreisje naar Wildlands in Emmen. 

We gingen met z'n allen in de bus.  De weersvoorspellingen waren niet erg goed. Er werd erg veel regen en harde wind voorspeld.We begonnen de dag ook met wat regen. Eenmaal in het park aangekomen, zijn de groepen uit elkaar gegaan. Iedereen ging met zijn/ haar eigen groep door het park. 

Wat hebben we veel gezien. Er was een jungle, waar je met een bootje doorheen kon varen. Daarbij kwam je langs olifanten en ging je door een donkere tunnel. De groepen 3,4 en 5 waren bij een jungleshow, waarbij meester Sietse zich moest camoufleren. Dit lukte hem aardig, het enige duidelijk zichtbare waren zijn witte schoenen. In de jungle was ook een groot klimparcours. De kinderen waren helemaal bezweet nadat ze hier uit kwamen. 

Groep 6 is naar een mooie film geweest, waarbij alles wel heel erg echt leek. Je voelde zelfs de ratten langs je benen rennen. Deze film was vlak bij de pinguïns en ijsberen. Je kon met een soort glijbaan naar beneden om naar de ijsberen te kijken. 

Groep 4/5 heeft een safari gedaan in een bus, waarbij ze heel dicht langs giraffes, zebra's, kamelen, struisvogels en gnoes kwamen. Je kon ook nog leeuwen zien hier en kleinere 'safari-dieren'. 

Het weer viel gelukkig erg mee, we hebben wel regen gehad, maar gelukkig ook regelmatig droge periodes. Tijdens de regen hebben de kinderen ook lekker binnen kunnen spelen en klimmen.

Het was een zeer geslaagd schoolreisje!! 

Dinsdagochtend (6 juni) was voor de kids uit groep 1 en 2 een spannende dag; (voor velen de eerste) schoolreis! Om 08.30uur ( na het uitzwaaien van groep 3 t/6) zijn we onder hard claxonerend geluid vertrokken richting Stiens. Na een voorspoedige trip arriveerden we bij de Doniastate. Wat een geweldige plek voor onze kinderen!
Nadat de kinderen even een korte parkverkenning gedaan hadden kregen ze drinken en koek. Na de korte pauze zijn we met z'n allen in de stal gaan kijken bij alle dieren. Van cavia tot schildpad... konijn tot geit, grote verscheidenheid aan dieren die zich lekker lieten vertroetelen door de kleuters.
Tijdens de lunch (goede timing ivm hevige regen) die bestond uit patat en lekker vers fruit, mochten we in groepjes het kabouterpad gaan ontdekken. Op zoektocht naar verstopte kabouters, kabouterliedjes zingen met elkaar, sjoelen, zaklopen en wensen in de wensput; het was één groot avontuur!
Na het kabouteravontuur een lekker ijsje en nog even spelen met z'n allen, kwam er helaas een einde aan deze fantastische dag!
Leerkrachten en begeleiders, bedankt voor deze mooie waardevolle herinnering aan een eerste schoolreis!

 

Sportpark Schuttersveld bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 17 juni.  De dag staat in het teken van sportief plezier en vermaak.  Van korte workshops van de verenigingen tot klimmen, suppen en quad rijden op een quadbaan.  Iedereen, jong en oud is van harte uitgenodigd. De activiteiten zijn deze dag gratis.