Op de fiets naar de boerderij in IJlst was heel leuk en gezellig.
We deden hele leuke dingen.
Er was een meneer die ons veel over de vogels vertelde en we zagen vogels op een plasdrasgebied eten.

We deden allerlei opdrachten we mochten kaarten pakken en daar stond een opdracht op die je uit kon voeren. Ook mochten we ook dieren aaien .
We gingen bij de waterkant ook verschillende opdrachten doen. Bij deze opdrachten zochten we waterdiertjes en we gingen kijken hoe helder het water was .
De terugweg was wel spannend maar toch wel leuk want er was bliksem en onweer.
Dit was een heel leuk extra uitje!

Donderdag 9 juni is groep 3 naar het Zwettebos geweest bij Kees de Koolmees...

Op afgelopen woensdag 8 juni zijn we met groep 1&2 naar de kinderboerderij geweest. Dit hebben we gedaan om de fantastische verjaardagen van Juf Jeltsje en Juf Petra te vieren.

We begonnen in de kring zodat de kinderen die een cadeautje meehadden deze aan de juffen konden geven. Het waren ontzettende mooie cadeaus. De juffen willen iedereen nog hartelijk bedanken voor alle mooie dingen!

 

Na alles uitgepakt te hebben zijn we naar de kinderboerderij gelopen. Eénmaal aangekomen bij de kinderboerderij gingen we spelen in de speeltuin. Er waren schommels, tractors, een zandbak en hangschommels. We hebben ons hier prima vermaakt.

Rond 10 uur gingen we ons fruit opeten aan de picknicktafel, het was prachtig weer om even rustig  te genieten van ons eten.

Toen we ons fruit op hadden, gingen we het park door. We kwamen als eerste bij de lammetjes en geitjes, we mochten door het hek om ze te aaien. Voor sommige kinderen was dit lastig omdat ze er iets te enthousiast achter aan gingen rennen.

Daarna kwamen we bij het grote springkussen en de kabelbaan, hier moesten juf Petra en meester Sietse flink in het spier.

Als laatste hebben we nog in de speeltuin gespeeld en een lekker ijs gegeten.

 

Bedankt iedereen voor deze leuke verjaardag!

 

In de wijk Noorderhoek wordt op dit moment een asielzoekerscentrum( AZC) gebouwd. De kinderen die daar komen te wonen moeten natuurlijk naar school. Hiervoor wordt een zogenaamde AZC school opgestart waar Odyssee het onderwijs gaat verzorgen. Odyssee krijgt er dus eigenlijk een nieuwe school bij. Per 1 oktober  wordt de school gestart. Een werkgroep is met alle voorbereidingen bezig. De school zal gehuisvest worden in het pand van “de Speeldoos” aan de Jancko Douwamastraat.

Steeds meer kinderen kunnen niet meedoen met vrienden en vriendinnen, omdat hun ouders geen geld hebben voor sport, schoolreisje, zwemles of muziekles. Gemeente Sud West Fryslan en Stichting Leergeld willen dat iedereen mee kan doen en helpen hierbij.