Wat is er nou leuker dan tekenen?

 

Wat is er nou leuker dan tekenen?

 

Helemaal niets!

Tekenen is het leukste wat er is! Je kan doen wat je wilt, je kleurt je eigen wereld en gaat ‘t mis,…

dan gum je wat en kleur je gewoon verder. Dat was het uitgangspunt afgelopen dinsdag in groep 5b/6.

 

Met de enthousiaste kinderen hebben we geprobeerd met basisvormen een figuurtje te tekenen. Met eenvoudige vormen zoals cirkels en driehoeken kun je namelijk al heel snel een (strip)figuur tekenen. Kijk maar eens goed naar Mickey Mouse, Nijntje, Sponge Bob, Angry Birds,… het zijn alleen maar cirkels, driehoeken en vierkanten.

 

De opdracht was...een mascotte te tekenen voor de Epemaskoalle, Epy of Evi. Ze wonen in het torentje van het logo van de school. En dat torentje is ook een vereenvoudigde vorm.

 

Epy en Evi mochten er net zo uitzien als ze maar wilde. Ter inspiratie konden ze bijvoorbeeld hun drinkbeker of broodbak natekenen. Maar ook waren er kopjes, tubes tandpasta, een bus haarlak, een WC rol en andere eenvoudige vormen die ze konden natekenen. Door goed te kijken naar het object herkenden en ontdekten ze cirkels, ellipsen, vierkanten en rechthoeken.  

 

Eenmaal een basisvorm te pakken? Dan werd er met veel fantasie een Epy of Evi van gemaakt.

Ogen, mond, neus en oren werden er ingetekend. En als het schetsontwerp klaar was konden ze op een nieuw vel, tegen het licht van het raam, het figuur overtrekken. En tadaaa,…. Een echte cartoon!!!

 

Met dezelfde geestdrift en plezier werd er kleur gegeven aan de Epy's en Evi's. Zo werd een les van driekwartier als snel anderhalf uur. Met aan het eind alle kunstenaars die hun EIGEN ontwerp presenteerden. Eindelijk heeft het torentje uit het Epemaskoalle logo een paar kleurrijke bewoners.

 

Wij vonden het super gezellig en hebben genoten van het enthousiasme,

 

Anneke v.d. Tempel en Arnold Jager