HVO terugblik 2015-2016

Ook dit schooljaar hebben weer veel leerlingen uit groep 7 en 8 van de Epemaskoalle op de maandagochtend de wereld een uurtje bekeken door de ‘humanistische bril’.

 

We hebben ons bezig gehouden met onderwerpen zoals: wie ben jij/ik, wat is humanisme, identiteit, ‘eigen-aardigheden’, ‘raar, maar waar’ (thema van de kinderboekenweek), feesten, wat is geluk, de toekomst, vriendschap, vrijheid,  uiterlijk en innerlijk, maar ook met actualiteiten zoals de aanslagen in Parijs en het vluchtelingenprobleem, etc. Dit deden we door te praten met elkaar, afgewisseld met werkbladen, tekenen, knutselen, rollenspel, filmpjes of spelvormen. De meest indrukwekkende les vond ik die met Rama, een Syrische vluchtelinge die haar persoonlijke verhaal bij ons kwam vertellen. Alle 22 leerlingen waren muisstil, een unicum J. Het grootste deel van het jaar was de groep gesplitst in 7 en 8, wat een goede beslissing bleek te zijn. Op deze manier kon ik goed aansluiten bij de beide, heel verschillende, groepen en was er ruimte voor meer persoonlijke aandacht. Ik kijk terug op een heel prettig jaar en ben blij met de gemiddelde waardering van de HVO-lessen door groep 7: een 8,5!
Met groep 8 sluit ik het jaar maandag 11 juli af. Hen wens ik nu alvast heel veel succes op de volgende school en  voor iedereen een hele fijne vakantie!

 

Jade de Block, HVO-leerkracht