Boekpresentatie “Flip op avontuur!’

 

Dinsdag 5 juli was eindelijk het grote moment daar.

Na een stilte van circa drie maanden werd het boekje ‘Flip op avontuur’ overhandigd door Anneke van der Tempel van ‘Krabbels & Babbels’ aan de kinderen van groep 5/6.

De kinderen van deze groep hebben onder begeleiding van Anneke tijdens het voorleesontbijt in januari, zelf een boek mogen schrijven.

 

De eerste zin werd aangegeven en de rest mochten de kinderen zelf aanvullen. Om en om werd er een zin bedacht en toegevoegd aan het verhaal. De pen van Anneke vloog over het papier. De kinderen hadden door enthousiasme de gang erin en waren amper bij te houden! Na een uur hadden de kinderen helemaal zelf een spannend avontuur bedacht voor Flip en werd de punt gezet.

 

De kinderen hadden geen idee wat er nu precies met dat verhaal zou gaan gebeuren. Dus was de verrassing des te groter toen ze afgelopen dinsdag een compleet geïllustreerd, vormgegeven en gedrukt boekje in hun handen kregen! De ‘wauws’ en ‘ooooohs’ vlogen door de klas en iedereen probeerde te achterhalen welke zinnen hij of zij bedacht had. En waar stonden ze nou ook alweer precies…?

 

Nadat Anneke het verhaal van illustraties en een mooie vormgeving had voorzien werd er door de directie van de Epemaskoalle akkoord gegeven om het officieel te laten drukken. Dinsdag kreeg iedereen van de groep een eigen exemplaar overhandigd. Vervolgens hebben we samen om en om een zin van het grote avontuur van Flip voor gelezen.

 

En na het voorlezen van alle namen die achterin het boek als dank vermeld staan, was de cirkel weer rond.