Maatjesproject Bijdehand geeft kinderen een kans

 

Maatjesproject Bijdehand geeft kinderen een kans. Uit cijfers blijkt dat bijna 200.000 kinderen in ons land opgroeien in een gezin met een bijstandsuitkering.

 

Het niet kunnen deelnemen aan sport, culturele en recreatieve activiteiten is een belangrijke vorm van sociale uitsluiting bij kinderen en heeft een negatief effect op sociale, emotionele, cognitieve en lichamelijke ontwikkeling van het kind.

 

‘Bijdehand’ is een maatjesproject voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar, die in Súdwest-Fryslân wonen. Het maatjesproject wil bijdragen aan het versterken van het sociale netwerk en de eigen kracht van kinderen om sociale uitsluiting te voorkomen. Het kind wordt gedurende 6 à 9 maanden één middag in de week gekoppeld aan een maatje in de leeftijd van 18 t/m 28 jaar. De kinderen leren door hun maatjes wat hun eigen competenties zijn, daarnaast wordt hun horizon verbreed doordat ze kennis maken met de activiteitenvoorziening in de regio Súdwest-Fryslân.

 

Ook worden er maandelijks doe-activiteiten georganiseerd voor de kinderen én maatjes van Bijdehand. Het doel van deze activiteiten is om de kinderen te laten ontdekken waar ze goed in zijn. Op woensdagmiddag 16 december maken de kinderen hun eigen TalentBoom. Samen met de kinderen wordt besproken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Aan de hand hiervan wordt er voor het nieuwe jaar een leuke activiteitenkalender samengesteld.

 

Als u kinderen heeft of kent die gebaat zijn bij een maatje neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met Simon van der Veen of Judith Veldhuizen via bijdehand@timpaanwelzijn.nl/ T. 0515 421313 of kijk op www.timpaanwelzijn.nl voor meer informatie.

 

Bijdehand is een maatjesproject van Timpaan Welzijn en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Súdwest-Fryslân en het SKAN fonds.