GVO: ‘levenskaarsen’ maken

 

 

De leerlingen die op maandagmorgen GVO volgen hebben 30 november een ‘levenskaars’gemaakt. De weken gehad daarvoor ging het over Halloween, Allerheiligen en Allerzielen. Dat had allemaal te maken heeft met hoe mensen met de dood omgaan. We hoorden het levens- en tegelijkertijd het reisverhaal van Abraham en Sara, met behulp van de methode Godly Play, waarin het verhaal ‘De Grote Familie’ getiteld is. Vervolgens hoorden we het verhaal van het ‘meer van levenslichten’, waarin een meisje van een ‘gids’ een beeld meekrijgt van een groot meer waar allerlei kaarsen staan, sommigen gedoofd anderen flakkerend of juist kalm brandend. Dit beeld staat symbool voor mensenlevens. In de kerk staat vaak een kaars die symbool staat voor het licht van Christus. Mensen zien in kaarsen ook vaak het symbool van leven en licht.

Bij het versieren van hun eigen kaars mochten ze symbolen/tekens erop plakken die ze bij hun eigen leven vonden horen. Een fijne rustgevende bezigheid en de meeste leerlingen vinden het resultaat meestal zo mooi, dat ze de kaars voorlopig niet aansteken. De laatste twee lessen voor de kerstvakantie hebben we met behulp van de Godly Play methode de reis gevolgd van het Adventsgebeuren en kwamen alle mensen die onderweg waren (ooit en nu nog) in beeld en reisden we een stuk mee met hen.

Mocht u nog vragen of gewoon willen kennismaken, ik ben er maandagochtend van 11.15-12.00. Verdere informatie is te vinden op www.bethlehemstore.nl

 

Met vriendelijke groet, Sybrig Bethlehem, GVO- leerkracht. sybrig@ziggo.nl