Op woensdag 4 april vond de Grote Rekendag plaats. Het thema dit jaar was " Uit verhoudingen" Het is een dag die helemaal in het tekenen staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Wat rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

De kinderen zijn die dag systematisch gaan nadenken tijdens activiteiten zoals inventariseren, stapelen, verplaatsen, coderen.

Het doel van deze Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk! 

De kinderen gingen samen met de Paashaas eieren zoeken rondom de school!
De paashaas had de eieren eerst verstopt en daarna gingen de kinderen van groepen de paaseieren zoeken. Het was ontzettend leuk! We bedanken natuurlijk de Paashaas voor zijn komst naar de Epemaskoalle!

 

De schooldag werd afgesloten met het eierenspel Eitje Tik…wie houdt zijn ei het langste heel? Dit was een zeer geslaagde activiteit met de hele school!

Rose werd de grote winnaar van onze school!

Op woensdag 28 maart kregen we bezoek van een kalfje.

Germ Jellema nam die ochtend een kalfje mee naar school van 1 dag oud.

Hoe bijzonder is dat?

De kinderen en het kalfje waren allen heel erg onder de indruk.

Op zaterdag 24 maart werd alweer voor de 16e keer het schoolvolleybal jeugdspektakel gehouden!

Een prachtige volleybaldag in de Sneker Sporthal.

Ook een aantal teams van de Epemaskoalle hebben gestreden voor de winst in hun poule. 

Jongens en meisjes…we zijn TROTS op jullie.

Samen de omgeving van de school schoonmaken, is dat nodig?Jazeker!

Door de Himmeldei laat je kinderen ervaren dat je op een simpele manier bij kunt dragen aan een duurzame wereld. Gewoon door je afval in een afvalbak te gooien!

 

Op woensdag 21 maart hebben de leerlingen in Ysbrechtum ontzettend hun best gedaan om zoveel mogelijk afval te verzamelen.

Ysbrechtum ziet er weer netjes uit!!