Eerbetoon Snakeware aan uitvinding world wide web

Donderdag 24 maart is tijdens de Snakeware Experience Day in Sneek de allereerste webpagina ooit onthuld, draaiend op de allereerste webserver ooit. Net als bij de lancering in 1991 draait de pagina op een door Steve Jobsschool ontworpen NeXT Cube-computer. Wereldwijd zijn er nog maar enkele originele en functionerende NeXT Cubes op de markt. Het initiatief is een eerbetoon aan de uitvinding van het world wide web van digitale media specialist Snakeware.

 

De allereerste website is te bekijken op https//www.snakware.nl/www en draait vanaf vandaag op de Next Cube vanuit de historische Gashouder van Snakeware in Sneek. Er zijn nog maar enkele NeXT Cube-computers bewaard gebleven. “Ik ben dan ook ontzettend blij dat wij hem voor de toekomst veiliggesteld hebben”, zegt Ate van der Meer van Snakeware. “Om te weten waar wij naar toe gaan qua technologie, digital en online is het ook belangrijk om te zien waar we vandaan komen en dat kan nu zowel online als offline via Snakeware”, aldus een trotse Van der Meer. 

 

Steve Jobsschool

De website werd onthuld door Fons en Jort, twee twaalfjarige leerlingen van Stichting Odyssee. In 2013 werd binnen deze stichting de eerste Steve Jobsschool van Nederland geopend. Fons en Jort doen beiden mee aan een schoolproject om zelf een internetsite te bouwen en hadden voor deze gelegenheid een astronautenpak aangetrokken.