Vrijdag 22 april zijn voor de 4e keer de koningsspelen gehouden. Op de Epemaskoalle zijn we begonnen met een heerlijk ontbijt in de klas. Om 9.00 uur zijn we met z'n allen naar het sportveld gegaan om de Koningsspelen met het koningslied 'Hupsakee!' te openen.

Alle kinderen zijn om 9.30 uur gestart met de spellen, om het kwartier werd er gewisseld.

Na vier activiteiten was er een pauzemoment waarbij de kinderen door de AC-mensen getrakteerd werden op limonade en een stuk koek.

Na afloop van alle acht spellen werd er gezamenlijk opgeruimd en genoot iedereen daarna van een heerlijk ijsje.

 

Met hulp van vele fanatieke ouders en de moeders van de AC, kijken wij terug op zeer geslaagde Koningsspelen!

Van maandag  6 juni t/m donderdag 9 juni wordt er in Sneek weer de avond4daagse gelopen. 

Net als vorig jaar lopen we niet als Epemaskoalle maar als groep "de Epemaatjes"!

3 weken geleden kwam korfbalvereninging  'De Waterpoort'  in de groepen 3 en 4/5a een clinic geven.

Alle kinderen deden erg fanatiek mee en het was een goed opgezette clinic. Er werd geoefend met werpen in leuke spelvormen. Ook werden er wedstrijdjes gespeeld.  Daarna konden de kinderen zich opgeven voor een korfbaltoernooi dat op 20 april gehouden werd.

 

Helaas hadden we in groep 5 te weinig aanmeldingen, maar met groep 3/ 4 kon een mooi team gemaakt worden.

Na nog een keer geoefend te hebben op school waren de kinderen helemaal klaar voor de wedstrijden.

 

En wat hebben ze toch goed samengewerkt! Super om te zien. Er waren enthousiaste ouders van de kinderen aanwezig en de organisatie was prima. De kinderen kregen naast een aantal leuke wedstrijden ook een ijsje, wat drinken, een snoepje en een vaantje mee.

 

Uiteindelijk zijn de toppers van de Epemaskoalle geëindigd op de 1e plaats. Ze waren erg trots en terecht!! Ze hebben het geweldig gedaan.

Op de zakelijke ouderavond (september 2015) heeft de MR aangegeven dat de digitalisering van het onderwijs en de hiermee gepaard gaande vraagstukken aangaande privacy een aandachtspunt zijn voor de MR.

 

Daarom heeft de GMR (overkoepelende medezeggenschap van Odyssee), op verzoek van de MR van de Epemaskoalle, op 3 februari een thema avond georganiseerd over het thema "Digitalisering van het onderwijs en de privacy wetgeving."

Donderdag 21 april zijn wij met groep 5/6 naar Oudehaske gebracht...een 'natuurlijk' mini schoolreisje: Spelen tot je groen ziet!!